DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

rok 2018

rok 2018

 

Jedna úžasná fotka (fotograf Daniel Jeleń) Brixie Tora Mei z utkání ve farmářském stylu v Budišově nad Budišovkou u Aleny Kynclové z neděle 22.7.2018. Vyšlo úžasné počasí a hlavně to byla zábava. wink

V pátek 1.6.2018 odcestoval do nového domova v Paskově Dix a v neděli 2.6.2018 odcestovala Diana do Prahy. Oba zvládli cestu bez problémů a dle informací od páníčků se skvěle adaptovali. Darkness si vyzvednou páničci později a Daisy zůstává u nás v chovatelské stanici. Máme i jejich poslední společnou fotky zde. wink

 

Pár fotek vrhu D ve věku 5 týdnů opět na rajčeti zde

Dnes 6.5.2018 slaví vrh A 5let. Přejeme jim, ještě alespoň dalších 2x5 let a trpělivé a milující páničky. wink

Doplnila jsem opět váhy. Mají 4 týdny. Začali jsme je přikrmovat vařeným masem s rýží a vločkami a dostávají i minigranule Yoggies Active lisované za studena. Využijou, ale každou příležitost se napít od Brixy. wink Jsou to správní rošťáci. Pár fotek zde.

 

Dnešní fotky ve věku 15 dní. :-) zde

Dneska 19.4.2018 mají štěňátka 2 týdny váhy jsem doplnila a zítra se pokusíme udělat pár fotek venku. Už začínají chodit po čtyřech a neplazí se jenom. Mají všichni otevřené očka. Zítra budeme poprvé odčervovat pastou.

Dávám fotky z 1. týdne :-) Jsou to pěkní cvalíci dneska 14.4. měli všichni přes 900g. Začínají se pohybovat v celé porodní bedínce.

12.4.2018 Dnes mají štěňátka týden a všichni mají váhu přes 800g. Přírůstky budu zapisovat každý týden do vrhu D. Zítra udělám nějaké aktuální fotky.

Už se našel nový majitel. wink

Jedna z fenek se uvolnila. Jedná se o fenku ve zbarvení skrytá trikolora. Budoucí majitelé se obávali krátkosrstého chlupu. Hledáme pro ni akčního majitele.

Fotky štěňátek a více o průběhu jejich přírůstcích jsou v podsekci vrhu D zde . Budu do této podsekce přidávat průběžně i jejich fotky a informace o nich.

Dávám dvě fotky miminek z převozu na veterinu, kde byli zkontrolováni i s Brixou. Pejskovi zase vymalovala na hlavě srdíčko. Najdete nás na druhé fotce všechny čtyři? :-)

Tak máme na světě prozatím 4 štěňátek - 1 pejska a 3 fenky. Uvidíme,zda je to konečný počet. 😉

Brixa je dneska 3.4.2018 březí 64. den. Neustále ji hlídám a už dvě noci spolu spíme. Myslím si, že se ji to i líbí. wink Břicho ji už spadlo do slabin. Je klidná a pospává.

Dneska 27.3. je Brixa březí 57. den. Pomalu pořád přibírá a je pažravá. wink Jdou krásně cítit pohyby štěňátek a začínají se jí zvětšovat struky. Už lehává v porodní bedínce a měříme každý den teplotu. smiley

Brixa už začíná pomalu přibírat. smiley Je 43 dní březí (více o průběhu zde). Trochu se uklidnila a začala se i mazlit. Když se někde něco děje, tak tam samozřejmě přiběhne jako drak a kilo navíc ji nevadí. Pár fotek:

Dneska 26.2.2018 jsme byly s Brixou na sono a máme potvrzenou březost. Už se těšíme na malé prcky. Paní doktorka jich orientačně napočítala 6, tak se necháme překvapit. Rodit by měla cca 2.4.2018 na Velikonoce. :-) Bude malá velikonoční nadílka?

Dne 30.1.2018 jsme byli s Brixou na krytí za Awesome of Magic Borders za Joem. Vše proběhlo bez problémů a Brixa je nakrytá. Za měsíc zajdeme na sono, abychom zjistili, zda to vyšlo. :-)

22.1.2018

V sobotu jsme byli na progesteron a hladina byla 0,6. Dneska hladina 0,7. Znovu pojedeme ve středu nebo čtvrtek na odběry a uvidíme. To by už mohl být progesteron OK. Necháme se překvapit i při minulém vrhu jsme byli na krytí po 15. dni.

11.1.2018

Dneska nám začala Brixie Tora Mei hárat, tak cca za 10 dní zajedeme na progesteron. Už jsme domluveni i na krytí za Awesome of Magic Border's "Joe"