DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

rok 2016

rok 2016

Pár fotek, které jsme dostali v prosinci od majitelů naších odchovů. Moooc nás potěšily, tak od každého:

Caira od Skučáku                                 Caddy od Skučáku                Bady od Skučáku

Cira od Skučáku

28.10.2016

Dneska má náš odchov vrhu B: Bena, Batú a Bady 2roky. Přejeme jim mnoho zdraví, aktivních let a pevné nervy paníčkům. wink

Dnes se k nám stavili s Cirou na procházku a byli jsme se podívat i za ovečkama. Cira se u oveček krásně chytla bez zavahání. Bohužel jsem nestihla udělat fotky u oveček. Pak dováděly s Brixou na zahradě. Zbarvením jsou si hodně podobné:

Dostli jsme další fotky Caddyho. Roste do krásy smiley:

2.10.2016

Během březosti Brixy jsme si pořídili 6 kamerunských oveček. Máme už dokončené oplocení i boudu pro ovečky. Už konečně paseme na svých ovečkách, ale určitě budeme za ovečkama k Aleně Kynclové i Katce Nečasové nadále kvůli změně jezdit. Naše odchovy, které zůstavají na Ostravsko-Karvinsku, budou mít, kde pást. Rádi je vždy uvidíme, jak pasou a rostou. wink

Dostali jsme fotky Cifry od majitelky. smiley Bude to možná jediné krátkosrsté štěně, které jsme prozatím měli:

13.9.2016

Byli jsme se podívat na Ciru a udělali pár fotek a nějaké zaslali i majitelé. Je to šikovná a ukázněná fenka s velkou péči majitelů. Vzhledově mi hrozně připomíná Brixu. smiley

16.8.2016

Dalších pár krásných fotek šikovné fenky vrhu C - Cairy. Moc za ně děkujeme.

9.8.2016

Cira, Caira a Caddy jsou už v nových domovech. Změnu zvládli všichni dobře. Už skotačí a zlobí, tak jak to má být. Caddyho páničci zaslali fotky z jejích společných výletů a nového domova. Děkujeme za ně. Pár přikládám:

V sobotu 30.7.2016 jsme udělali fotky Caddyho, Casiuse a Cifry zde. Casius a Cifra prozatím zůstávají u nás.

24.7.2016

Pár fotek malých zahradníků - 7 týdnů. Pomáhali s krácením větví, oběrem černého rybízu, malin a se sběrem jablek. wink

 

19.7.2016

Paní veterinářka si nás přeobjednala se štěňátky na dnešek. Všichni zvládli cestu tam i zpět bez problémů. Všichni mají čip, pas a jsou po očkování. Byli ukázkově vzorní, až jsem je nepoznávala. Caddy i Casius mají obě kuličky sestouplé a všichni jsou zdraví. wink

17.7.2016

V pátek večer jsme potřetí odčervili štěňátka i s Brixou tabletami Pratel. V sobotu jsme zvážili zde a v neděli udělali pár fotek. Jsou to už malí čerti, jak se rozprchnou, tak je co dělat. Seznamují se s hodnýma tetkama Adou, Axou a Jackie. Neustále nás doprovází i naše kočka. Je umění udělat pár fotek, protože neposedí, ale povedlo se, je utahat a udělali jsme i pár fotek správně utahaných prcků v kotci. V pondělí je čeká očkování a čipování.

10.7.2016

Udělali jsme fotky malých pomocníků a pomáhali všichni bez rozdílů zde. Dneska si první den zvykají v kotci a dostali poprvé i obojky. Byla to z počátku velká drbačka obojků. Dostávají už do vařeného krmiva postupně i syrové maso a moooc jim to chutná. Všichni krásně přibírají na váze. Vypadá to, že Cifra alias Puky bude krátkosrstá a u Ciry jsem ještě na vážkách. Ostatní budou delší srti, ale né dlouhé.

9.7.2016

Dneska mají prcci 5 týdnů. Doplnila jsem váhy do odchovů vrhu C a zítra přidám i fotky. :-)

2.7.2016

Už to jsou 4 týdny, co se malé kuličky vrhu C narodily. Fotky najdete opět zde a váhy jsou opět zde. Určitě si každý svého prcka najde. Přikrmujeme granulkami Royal Canin Starter a začneme přidávat i maso. V pondělí opět odčervíme. :-)

Hrdá mamina.

25.6.2016

Štěňátka dnes mají 3 týdny. Doplnili jsme opět váhy a udělali pár fotek zde. Rostou jim zoubky a dostali už i hračky, se kterýma si začínají hrát. Brixa už je nekrmí jen v leže, ale už i v sedě. wink A to hlavní, byli jsme dnes s prckama poprvé venku.

22.6.2016

V pondělí jsme odčervovali poprvé štěňátka odčervovací pastou Drontal puppy a Brixu tabletami Pratel. Odčervení zvládli bez problémů. :-) O víkendu začneme postupně přikrmovat.

19.6.2016

Byli jsme na místě v pravý čas. První krůčky a krmení.

18.6.2016

Vrh C slaví 14 dní na světě a už všichni vidíme. Udělali jsme fotky a dali jím novou deku, kterou šíleně olizovali a proto budete muset na fotkách strpět i mojí ruku. Jinak byste z nich nic neměli. Měli čumáčky zabořené do deky. Začali si ocucávat i svoje tlapky a moje prsty jim ohromně chutnaly. Na některých fotkách jde vidět jejich vrávoravou chůzi. Chtěla jsem natočit video, ale pořád mi polehávali a spali, tak někdy příště. Fotky najdete zde. Jejich váhy najdete zde.

14.6.2016

Dneska mají štěňátka 10 dní. Začínají nekoordinovaně chodit po čtyřech a už se jen neplazí. Ocucávají si tlapky a jeden druhému čumáčky. Fenečkám se už lehce otevírají oči. Pár dnešních fotek je zde.

11.6.2016

Vrh C má dnes 1. týden. Dopsala jsem jejich aktuální váhy opět pod vrh C. Nafotili jsme toho spoustu a musím vše probrat, tak se omlouvám za zpoždění. Dodávám fotky, které jsem uložila zde. Kapacitu stránek mám už zaplněnou. Fotky volného pejska:

5.6.2016

Dnes jsem přidala pod odchovy novou podsekci vrhu C, kde jsou doplněny váhy i fotky jednotlivých štěňátek. Byla to fuška je vyfotit. :-) Každého dávám i zde. Postupně, jak se narodili. První a druhá fenečky, třetí a čtvrtý pejsek, pátá je fenečka.

4.6.2016

Tak konečně to má Brixa za sebou. Začala rodit dnes v 1,00 hodin a poslední narozené štěně bylo 3,05 hodin. Zvládla vše úžasně. Máme 3 fenečky a 2 pejsky. Všechny fenky budou trikolory a 1 pejsek trikolorní a druhý černo-bílý. Brixa si je pečlivě hlídá a pečuje o ně. Dávám pár fotek po porodu a jednotlivě je vyfotím během zítřka. Dneska jí nechci zbytečně stresovat.

Jedna z feneček                                                  Všichni dohromady

Foto štěňátek vrhu C od Skučáku

2.6.2016

Dneska jsme byly s Brixou pro jistotu na kontrolu na veterině. Udělali jí sono a RTG, kde paní doktorka napočítala 5 štěňátek :-). Všem bily krásně srdíčka. Předpokládá, že zabřezla až někdy po posledním krytí. Strašila nás s císařem :-( , tak doufám, že se konečně Brixa rozrodí.

24.5.2016

Dávám aktuální fotky Brixy. Štěňátka se ji hýbou jedno přes druhé. Dneska spolu začínáme spát a měříme už od neděle teplotu. U Ady mi to pomohlo s určením času porodu, tak uvidím, jak to bude u Brixy.

15.5.2016

Brixa je dnes březí 49. den a den ode dne se kulatí. Momentálně štěňátka vypadají asi takto:

image Plody dosahují 75% velikosti při porodu. Měří cca 110mm.

 

Včera mi přišly fotky z třetích narozenin Amy od Skučáku. Pániček zaslal i krásné video zde. Z nejmenší fenky vyrostla krásná fena. Moc děkujeme za fotky a video.

6.5.2016

Dneska oslavil vrh A: Aira, Amy, Alisa a Ája své třetí narozeniny. Všem holkám přejeme všechno nej, nej, hodně zdraví, trpělivosti a mnoho dalších let.

26.4.2016

Už jsme to nevydrželi a zašli jsme na ultrazvuk. Na ultrazvuku na jednom záběru jsme viděli minimálně 3 štěňátka. Tak štěňátka budou :-) Takhle bude vypadat jejich rodokmen a možnosti zbarvení:

 

28.3.2016

Včera 27.3.2016 jsme byli krýt Brixu Tora Mei a máme nakryto. Vše proběhlo bez problémů. Tatínkem bude Kid Gulden Land. Vypadají, jak by se pohádali. wink

Začátkem měsíce května zajedeme na ultrazvuk, abychom věděli, jak vše dopadlo. Narození štěňátek budeme očekávat cca kolem 31.5.2016. Odběr by vycházel cca 31.7.2016.

Potom jsme se stavili do města Kružberk a na přehradu. Byla s náma Brixa i Jackie.

 

6.3.2016

Dávám pár fotek Jackie a Jackie s Brixou. Bylo krásně, tak spolu řádily. Jackie už měří 29cm. Brixa je neskutečně trpělivá. Někdy ji obdivuji, co všechno snese. Touhle dobou by už měla konečně hárat, tak snad se konečně dočkáme. Vypadá to, že bude hárat jen jednou ročně.

Bohužel přicházím opět se špatnou zprávou dne 8.2.2016 zemřela nečekaně Andra Connan Bohemia. Měla nedožitých 8 let. Byla akční a kamarádská. Milovala děti a zvířata. Byla bezkonfliktní i při kontaktu se zvířaty. Žádnému nikdy neublížila. Člověku díl trvá než se s takovýma zprávama "smíří".

28.1.2016

Našla jsem pár fotek Brixy z pasení s Martinem Mačkem z prosince 2015:

Při pasení se Brixe vždycky postaví i ucho wink.

Udělali jsme pár fotek Jackie:

Tento rok nezačal zrovna šťastně. Rozloučili jsme se dne 11.1.2016 s nejstarší členkou naší smečky Kirinkou. 19.2.2016 by se dožila 15 let. Bude nám moc chybět. Byla jedinečná. Milovala rodinu, výborně hlídala. Co jsme u ní vždy obdivovali, byla její trpělivost, když byly děti malé. Nikdy se po nich neohnala a na vodítku je před cizíma bránila jako by vycítila jejich bezbrannost.