DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

rok 2015

rok 2015

 

26.12.2015

Dneska jsme se zajeli projít na přehradu Žermanice. Bylo to jako jarní procházka "u moře". Všude kolem byly škeble a krásně foukalo, tak voda narážela na břeh. Přesvědčili jsme se o tom, jak je velký nedostatek vody v přehradě. Na výšku to je několik metrů. V té ploše to je strašné množství vody, co chybí.

Pár fotek Jackie a Brixy (fotila Nelča):

A z pod stromečku:

24.12.2015

Tento měsí utekl tak rychle. Jedna ze zásadnějších zpráv je, že 5.-6.12.2015 jsme se s Brixou zúčastnily pasení s Martinem Máčkem v Hodslavicích. Byl to perfektní trénink a opět jsme se něco přiučily. wink Po svátcích zase pomalu začneme pást, snad bude kde.

25.11.2015

Konečně jsem se dostala na net. Jackie má 5 měsíců a dozubila. Je plnochrupá. wink Začala s Nelčou chodit na cvičák a věnují se stopám. Pár fotek z domu:

Byli jsme v úterý 17.11.2015 na pasení s Brixou ve Spálově. Pár fotek:

Bora má už 7 měsíců. Je plnochrupá. Dávám pár fotek:

19.11.2015

včera nám poslala paní Černá od Badyho z našeho vrhu B jeho krásné fotky. Moc za ně děkujeme. Vyrostl z něho krásný pes. Měří 55cm a váží 17,5kg. Na to, že chtěli "skladnou borderku" wink, tak je z něho kus psa. Začínají běhat agility a Badyho baví i frisbee. Tento rok jsem zazdila ne jen své narozeniny, ale i vrhu B. Narodili se totiž na mé narozeniny a manžel si dělal srandu, že jsem už dárečků dostala dost. Tak dodatečně přejeme hooodně zdraví, pohybu, lásky a zdravých psích let. Fotky Badyho:

1.11.2015

cca během poloviny listopadu by měla Brixa hárat. Termín je samozřejmě orientační. :-) Dělala jsem pár fotek Brixy a Brixy s Jackie. Hodně si spolu rozumí. Brixu musím, ale trochu hlídat. Obě jsou šíleně akční, tak aby si v té zbrklosti něco neudělaly. Vytvořila jsem Jackie a Boře jejích profily ve zbytku smečky. Boru nusím ještě vyfotit.

4.10.2015

Včera  3.10.2015 jsme byly s Adou a Brixou na závodech v pasení v Budišově nad Budišovkou. Ada závodila v IHT1 CS, ale jedna ovečka nám utekla do šípkových stromů, takže dostala disk. Ovečky byly dost prchavé o čemž svědčí i výsledky ostatních psů: 4xdisk, 1xret, 1xtime, 1x34bodů, 1x54bodů a nejhezčí výkon předvedla jako na většině závodů Marta Chmiel, která jako jediná bodově splnila 92bodů.

Po těchto závodech následovaly zkoušky HWT CS, kde jsme s Brixou splnily zkoušku na krásných 87 bodů. Vedla ovečky krásně s klidem. Moc mě mrzí, že nemám z této zkoušky žádné video ani fotky. crying Závody i zkoušky posuzoval pan Koško. Nyní stačí jen vyřídit certifikát pracovní feny. Na jaře bych se s Adou a Brixou chtěla zúčastnit dalších závodů v pasení IHT1 CS.

Ve středu 23.9.2015 jsem si dovezli nový přírůstek do rodiny. Je jím slečna Jack Russell teriéra Ladida Admiko, ale říkáme jí Jackie. Koupili jsme jí dcerce Nelince. Už dlouhou dobu si přála svého pejska - štěňátko a nevydržela čekat na vybrané štěňátko, které se mělo narodit až na jaře.

Při cestě pro Jackie jsme se stavili za naším odchovem vrhu B - Batú od Skučáku. Bydlí v Jedlině na statku, který postupně rekonstují a moc hezky se jím to daří. Batú nás nejdříve přivítala štěkotem, ale za chvíli byla velká kamarádka. Myslím, že se také vyvedla. Posuďte sami:

21.9.2015

Dneska jsme byli s Adou na sono, které březost vyloučilo. sad Už jsme se těšili na malé prcky. Snad se to povede s Brixou.

23.8.2015

Dneska byla Ada překrytá. Vše proběhlo bez sebemenších problémů. Nyní budeme čekat cca na 30 den od krytí a půjdeme na sono. Pár fotek Árese:

Po krytí jsme se stavili na zámek Lednice a obdivovali jsme krásy zahrad. Byli jsme se podívat i na ukázky sokolníků. Byla na zámku i ukázkách s náma samozřejmě Ada. Vzhledem k tomu, že je bezkofliktní, tak nikoho zbytečně neotravovala. Na ukázkách sokolníků kolem nás poskakoval krkavec. Všimnul si Ady a ta ztrnula jako u pasení. Začala na něho koukat a krkavec znejistěl. Začal krákat a nakonec raději odskákal. Byly to nádherné ukázky dravců i s humorným výkladem. Vřele doporučuji. Stojí za to.

Fotky Ady z Lednice:

22.8.2015

Včera 21.8.2015 kolem 19,00 hodin byla Ada nakryta Áresem z Říše fantazie. Byla to rychlovka. Ani jsme se nestihli otočit. Áres je profík. yes V neděli brzo ráno pojedeme na překrytí. Potom budeme čekat, jak vše dopadne.

Na stránkách Anadune jsem vyhledala možné barevné variace a rodokmen štěňátek:

 

 

12.8.2015

V pondělí 10.8.2015 se konečně začala Ada (Aťka z Moravských meandrů) hárat. wink

Už jsem myslela, že nezačne. Na 22.8.2015 vychází krytí a pojedeme za Áresem z Říše fantazie. Pokud se vše zdaří, tak štěňátka  by se narodila cca 24.10.2015 a k odběru kolem 18.12.2015. Opět to vychází na Vánoce.cheeky

Vrh C bude Adin poslední.

Foto budoucí maminky a tatínka:

A co se stalo za celou tu dobu? Manžel si pořídil nový přirůstek do práce: belgického ovčáka malinois - Bora Jankari. Bora by měla v budoucnu sloužit u VS ČR jako pes specialista k vyhledáváni omamných a psychotropních látek.

Dávám fota:

Celou dobu jsme jezdili pást ovečky. Převážně každý týden. Buď ke Katce Nečasové nebo k Aleně Kynclové. V sobotu 8.8.2015 jsem s Adou a Brixou jela pomáhat k Aleně Kynclové na zkoušky a závody v pasení. Počasí vyšlo až moc dobré. Byly teploty kolem 35 stupňů. S Adou jsme stahovali a naváděli ovečky tam a zpět. Ovečky moc sdílné nebyly. Měly toho taky celkem dost. Brixa přivedla na poslední část závodů celé stádo a poté rozdělila. Ada už toho měla dost, tak jsem ji nechala odpočívat. Holky to zvládly na jedničku. yes V říjnu bych chtěla s Brixou složit zkoušku HWT CS. Chybí nám dotrénovat stranové povely.

 

10.6.2015

Od pondělí 8.6.2015 do středy 10.6.2015 jsme byli v Praze. Hned na pondělí jsme se domluvili s rodinou Badyho, že se za nima stavíme. Bady nás přivítal, jak se na borderku patří. Byli jsme olizání. wink Pánička se omlouvala, ale nám to nevadilo. Je aktivní, přátelský a moc krásný. yes Má rád hru s balonem. Bude z něho kus psa. V půl roce měl 14,9kg a 52cm. Dávám pár fotek:

Při cestě zpátky jsme se zastavili za Amy v Myslotíně u Pelhřimova. Amy je kus feny. Má ráda děti a dobře vychází se psy. Je to také borderka, jak se patří - veliký mazel.

Dávám pár fotek:

Jako poslední jsme navštívili Alisu v Hněvotíně. Je také moc krásná, mazlivá a ráda chytá stíny. wink Miluje děti a je prý dobrý hlídač. Je to hyperaktivní fenka, miluje jízdu autem, velké balony a hru s dětma.

Dávám pár fotek:

Chci všem majitelům Badyho, Amy a Alisy moc poděkovat, že jsme se za nimi mohli stavit. Myslím, že se Adě moc povedli. Povahově i vzhledově jsou to borderky se vším všudy. yes

30.5.2015

S Brixou jsme dneska složily zkoušku ZZO. Dostaly jsme od pana rozhodčího 59 bodů z 60. Speciální cviky splnila bez problémů všechny. Fotky dodám později.

Ada by měla každým dnem začít hárat, tak uvidíme. Na krytí pojedeme za Áresem z Říše fantazie.

15.5.2015

Kryštof mi včera stáhl ze svého mobilu fotky z pasení ve Spálově ze začátku května. Myslím, že se mu povedly a stojí za to se na ně podívat. Tak dávám pár fotek:

10.5.2015

Konečně jsem zasedla na PC, tak dávám pár fotek z poslední doby a pár videí Brixy ze začínající poslušnosti a Axy pár kousků dogdancingu. Axu už moc nezatěžujeme, jenom v krátkých intervalech. Přišlo se na to, že má srůsty na páteři, ale je to pořád střela. Nevydrží, už ale tak dlouho.

Pár fotek Ady z obšťastňování kameramana, odpočinku a spolu s Nelčou:

Axa:

6.5.2015

DNESKA SLAVÍ NÁŠ ODCHOV Z VRHU A 2 roky!!!! Všechno nejlepší přejeme Amy, Alise, Aiře a Áji. Hodně zdravých a aktivních let!!!!!! smiley

Chodíme nadále dle možností pást. Chystáme se s Brixou na zkoušky ZZO a chtěla bych v srpnu v Budišově složit zkoušku HWT. Snad se vše podaří.

Začátkem června se chystáme na krátkou dovolenou do Prahy. Po cestě se pojedeme podívat na některé borderky z naších odchovů: Alisa, Amy, Bady. Už se moc těšíme. wink

 

4.3.2015

Udělali jsme pár aktuálních fotek naších borderek včetně Axy, která bude mít tento rok 9let:

27.2.2015

Delší dobu jsem už uvažovala nad příštím krytím. Důležité je pro mě hlavně zdraví, a aby budoucí tatínek štěňátek něco dělal. Po mnohadenním hledání na netu jsme vybrali tyto krasavce, kteří mají všechny DNA testy normal:

Awesome of Magic Border's "Joe" importovaný z Rakouska:

Áres z Říše fantazie:

 

20.2.2015

Tak dneska mi dorazily fotky Batú. Už jsou kompletní. Jsou jeden hezčí než druhý. Moc se všichni vyvedli. smiley Batú:

19.2.2015

Dneska nám dorazily další krásné fotky jednoho ze sourozenců vrhu B Badyho. smiley Dokonce mu klaply i ouška. Dávám pár fotek Badyho:

Za fotky moc děkujeme paní Černé i panu Adamci. Moc nás potěšily. wink

14.2.2015

Ke konci týdne nám přišly rodokmeny vrhu B. Pan Adamec nám zaslal krásné fotky Beny. Je to fešanda. smiley Prý je to divoška. Má pěkně zalomená ouška.

Dávám pár fotek Beny:

Škoda, že je pořád tak škaredě na pasení. frown Už bysme rády trénovaly.

30.1.2015

Na net jsem se dostala až dneska. 28.1.2015 měl vrh B 3 měsíce. Paní Černá nám v ten den poslala Badyho aktuální fotky a krásný dopis. Část jsem zkopírovala (snad se nebude pí. Černá zlobit), ale obsah nás moc potěšil: "Strašně nás mrzí, že jsme se na bonitaci minuli. Máte odsud moc hezké fotky, Brixa na nich vypadá opravdu výborně. Badymu se tam moc líbilo. Choval se tam velice nenuceně, jak kdyby takové akce navštěvoval pravidelně. Docela jsme se zdrželi. Lidé se u něho zastavovali, se všemi se chtěl vítat a mazlit a s pejsky hned poskakoval a hrál si. Je to takový pohodář, snad mu to vydrží, bylo by to skvělé. Často se nás ptali odkud ho máme a po kom je. Moc se líbil zbarvením." Mooooc děkujeme. wink

25.1.2015

Dneska jsme si udělali s manželem výlet do Prahy kvůli bonitaci. Vstávali jsme v 1,30 hodin ráno. Počasí moc nepřálo. Ani dálnice nebyla moc upravená. Sněžilo až k Brnu a dále byla dálnice slušná. 100 km před Prahou nebylo po sněhu ani památky. Abych se vrátila k bonitaci. Brixa je chovná. Pan rozhodčí prohlásil, že na krátkosrstou borderku je pěkná a málokdy se vidí, tak rovnoměrně rostlá. Dostala bonitační kod: iis basns n n a/E1M1D1. Výtky byly k očím, že jsou trochu kulatější a mohly být o něco tmavší. A v utváření hrudníku. Jsou to, ale vady lehké. Mám z výsledku radost. wink Po bonitaci jsme se byli projít s Brixou ve vedlejší prodejně. Brixa je živel, tak jsem ji raději držela na krátko. Nejvíce se jí líbily malé surikatky, které ihned hipnotizovala(pásla). Bez povšimnutí nezůstali ani papoušci a dokonce ani rybičky. Byla z nich úplně mimo. Dávám pár fotek z bonitace:

A pár fotek z prodejny:

17.1.2015

V pondělí 12.1. jsme byli na poslední přeočkování a Badyho už čeká pouze očkování proti vzteklině. Paní doktorce prochodil celou ordinaci. Zítra odjíždí do svého domova k Praze. Bude nám to jeho dovádění chybět. Dávám pár současných fotek.

Dneska jsme byli na pasení v Libhošti s Adou a Brixou po delší pauze. Nyní už začneme zase chodit pravidelněji, ale půjde to pouze o víkendech, protože se brzo stmívá a než bysme dojeli po práci, tak by byla tma. Holky to, ale nezapomněly. smiley Příště uděláme, alespoň pár fotek. Už za týden v neděli 25.1. nás čeká bonitace v Praze.

7.1.2015

Dávám fotky Badyho z dnešního chystání masa a venčení venku. Byla už tma, tak jsou horší kvality. Už ho učíme na ňaminy sednout, lehnout a stát. Celkem mu to jde. Pro pamlsek udělá téměř vše. wink

5.1.2015

Pojedeme s Brixou na bonitaci, která se koná 25.1.2015 v Praze.

Všechny štěňátka, tudiž Batú, Bena i Bady se v novém domově adaptovali bez problémů.

S velkým zpožděním, ale přece dávám fotky Batú z nového domova i s kamarádkama:

Bady se na přechodnou dobu vrátil zpátky, ale stihli nám zaslat fotky taky:

A u nás Bady na silvestra a Nový rok: