DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

rok 2011

rok 2011
 
Na jaře opět začala práce na zahradě a následovala rekonstrukce našeho domu a přístřešků pro zvířata. Byli jsme v jednom kole, ale na tréninky jsme si vždycky čas udělali. Na internet moc času nezbývalo .Začátkem léta jsme si pořídili Indické běžce na slimáky a pasení. V létě jsem si zajeli oddychnout do Chorvatska, ale předtím jsme si pořídili kocoura, kterého jsme pojmenovali Chip. Měl být na zahradě, ale kvůli jeho velké plachosti jsme ho chtěli nechat nějaký den doma, kde již zůstal na trvalo, viz. zbytek smečky-Chip. Ke všemu začala v září chodit dcera do první třídy. S Eny jsme kousali na ringo a s Adou jsem po koupi Indických běžců pásla u nás na zahradě. Pást můžeme téměř denně. Kumite se s manželem zúčastnil Oblastních závodů ve všestranné kynologii Vězeňské služby, kde se umístili na krásném 2. místě celkově. Postoupili na Celorepublikový závod pořádaný Vězeňskou službou, kde jsou vybráni nejlepší psi z Oblastních závodů. Umístili se na 9. místě celkově z 28 psů. Více v záložce Kumiteho. Ke konci roku jsme chtěli nakrýt Adu, ale z důvodu jejího neustálého vrčení na psa se to nepovedlo a přitom měla vybraného krásného pracovního psa plně zdravého, který má ve svém mladém věku krásné výsledky v pasení. Naším cílem je na jaře či v létě se zúčastnit triálu v pasení s Adou. S Eny chci složit zkoušku ZPU1 a chceme vyzkoužet mondioring, který u nás ještě není tak známý. Přidány fotky z roku 2011 do fotogalerie.
 
 
29.3.2011 jsme byli na dalším tréninku. Dále se snažíme zdokonalovat. Další fotky dodám.
 
 17.3.2011 jsme začali znovu trénovat pasení. Dojíždíme do Trojanovic. Začínáme se učit směrové povely. Docela to jde. Byla s náma i naše malá pasačka. Fotky v sekci fotografie.
 
9.1.2011 jsme byli s Aťkou na Hanácké národní výstavě. Posuzoval ji p. Václavík. Dostala velmi dobrou. Posudek: téměř 3letá fena, výb. výživná kondice, jemná hlava, středně hnědé oko, pevný hřbet, slabší končetiny. Zaslechla jsem, že posuzoval dost přísně a psy špatně předvedené, či nějaké zavrčení okamžitě penalizoval. No jsme prostě pracovní třída, s borderkama výstavníma se nemůžeme srovnávat. Co se týče přístupu Aťky ke zvířatům či dětem nemůžu nic vytknout. Je strašně hodná a citlivá. Děti miluje a né jen je, což se ukázalo i na výstavě. Mazlila se s každým, kdo jenom naznačil, že se mu líbí. Má svůj vtíravý způsob. Hodila by se na canisterapii. Na výstavě nám chyběl náš hlavní fotograf, kterým je syn. Při neustálém přecházení jsme ani nestihli fotky nafotit.
 
Dneska 1.1.2011 holky řádily. V sekci fotogalerie jsou přidány nové fotky.
 
 
***********************************************************************